nieuws

Tonnen schade door plofkraak bij Coop

Formules

Tonnen schade door plofkraak bij Coop

ARNHEM – Een plofkraak op een pinautomaat op een ING-servicepunt bij een vestiging van Coop in het Arnhemse winkelcentrum Rijkerswoerd heeft voor enkele tonnen schade aan de automaat en de supermarkt opgeleverd.

Volgens Omroep Gelderland hebben de daders bij de plofkraak op de Coop niets buitgemaakt. De politie kreeg vrijdagochtend iets na 4.00 uur meldingen van getuigen dat er een of meerdere knallen te horen waren. De dader(s) hebben vermoedelijk met gas de geldautomaat tot ontploffing gebracht.

 

Rook

De supermarkt stond vol rook en moest worden geventileerd door de brandweer. Inmiddels is duidelijk dat de supermarkt het gehele weekend dicht zal blijven. Alle spullen moeten uit de winkel worden gehaald, omdat de hele zaak vol rook stond. Ook moet het plafond waarschijnlijk worden vervangen.  De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden. De plofkraak bij de Coop in Arnhem was niet de enige. Vrijdagmorgen zijn er ook plofkraken gepleegd bij ING-banken in Almelo, Weert en Beverwijk. De politie onderzoekt of er een verband is.

Reageer op dit artikel