nieuws

Plus-team werkt aan conditiestelsel

Formules

Plus-team werkt aan conditiestelsel
Koos Groenewold

UTRECHT – Plus-ondernemers krijgen in 2016 te maken met een nieuw conditiestelsel.

Binnen Plus is in december 2014 een team aangesteld dat gaat werken aan een nieuwe reeks van afspraken tussen de ondernemers en het 
supermarktbedrijf. Dat bevestigt Krijn Vermeulen tegen Distrifood. Vermeulen werd januari vorig jaar benoemd tot voorzitter van het hoofdbestuur van de Sperwer Coöperatie en is daarmee de nieuwe voorman voor alle Plus-ondernemers.

Niet verbeterd, maar vernieuwd
‘We werken niet aan een verbeterd, maar aan een vernieuwd conditiestelsel. De nieuwe afspraken moeten zorgen voor meer transparantie. Het huidige conditiestelsel was tien jaar geleden nog transparant genoeg, maar door veranderingen op onder meer het gebied van inkoopprijzen moet er wat gebeuren. Op 1 januari 2016 zal het nieuwe plan worden geactiveerd.’ Naast het hoofdbestuur maakt ook de complete directie, onder wie topman Jan Brouwer, deel uit van het team, net als adviseurs Hans Beeftink en Dick van Woudenberg.

Reageer op dit artikel