nieuws

Operationeel directeur weg bij Makro

Formules

Operationeel directeur weg bij Makro
Diederik van der Laan

AMSTERDAM – Operationeel directeur Erik Schmit is opgestapt bij de keten van zelfbedieningsgroothandels Makro. Hij wordt vervangen door Nicolas Gautheron, die al bij Makro werkte.

Dat meldt Het Financieele Dagblad, dat het vertrek van Schmit opmerkte na een melding van Makro bij de Kamer van Koophandel. Volgens een woordvoerder van Makro is Schmit op eigen initiatief vertrokken om zijn loopbaan elders voort te zetten. Schmit werkte sinds 1995 voor Makro-moederconcern Metro Gruppe.

Meer managers weg
Schmit is niet de eerste man in de top van Makro die vertrekt in recente tijden. Vorig jaar nam directeur non-food Hans Brok al afscheid ‘in gezamenlijk overleg’. Daarvoor werd ook afscheid genomen van directeur Food Maarten van Hamburg en financieel directeur Martin Richrath. Over de eerste negen maanden van 2013, de jongste beschikbare cijfers, leed Makro een operationeel verlies van €21,8 miljoen.

Reageer op dit artikel