nieuws

Award voor Van Rozendaal (cfo Sligro)

Formules

Award voor Van Rozendaal (cfo Sligro)

AMSTERDAM – Financieel directeur Huub van Rozendaal van Sligro heeft een zogenaamde lifetime achievement award ontvangen uit handen van de Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR).

De NEVIR reikte gisteravond de Dutch IR Awards 2014 uit in de Amsterdam Arena. Deze prijzen zijn een beloning voor ondernemingen en professionals die uitblinken in het onderhouden van hun relaties met beleggers en analisten. Tijdens de achtste editie van dit event werd voor  het eerst een zogenaamde lifetime achievement award uitgereikt. Winnaar is Huub van Rozendaal, cfo van Sligro. De prijs wordt volgens de organisatie uitgereikt aan iemand die heeft laten zien ‘investor relations’ hoog in het vaandel te hebben, die wordt gewaardeerd door de stakeholders en de prijs met regelmaat eerder heeft gewonnen.

Lof

Roeland Haanen, voorzitter NEVIR: ‘Huub van Rozendaal was als cfo van Sligro mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de strategie en de daaruit voortvloeiende investeringen, acquisities en de financiering. Dat hij daarnaast zelf altijd klaar stond voor beleggers en analisten verdient veel lof. Het bestuur van de NEVIR wil met deze lifetime achievement award erkennen dat Sligro een hoge standaard voor IR heeft neergezet; één waaraan volgens de vakjury van dit jaar weinig ondernemingen zich kunnen spiegelen. ‘Het aantal keren dat Sligro met zijn IR-beleid in de prijzen is gevallen, niet alleen bij de NEVIR maar ook op andere podia, is van uitzonderlijke klasse en de NEVIR wil Huub, bij zijn naderende afscheid als cfo, op deze manier eren.’

Leden

De NEVIR behartigt de belangen van de bij haar aangesloten leden. Het overgrote deel van professionele investor relations officers in Nederland is aangesloten bij de NEVIR; ruim 95 procent van de AEX-fondsen; bijna 60 procent van de AMX-fondsen en 25 procent van de overige aan Euronext Amsterdam genoteerde ondernemingen.

Reageer op dit artikel