nieuws

Webwinkel Hema kan Sintdrukte niet aan

Formules

Webwinkel Hema kan Sintdrukte niet aan

AMSTERDAM – De webwinkel van de Hema kan de sinterklaasdrukte niet aan. Cadeaus komen niet op tijd bij de klanten.

De Hema kan niet garanderen dat online aangekochte cadeautjes voor 5 december worden geleverd, meldt De Volkskrant. ‘We hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden’, zegt een woordvoerder. Het distributiecentrum draait volgens hem op volle  toeren maar kan de vraag niet aan.

Bol.com topdag

Nederlands grootste webwinkel, Bol.com, is beter berekend op de piek. Maandagavond was met 200.000 bestellingen de drukste avond ooit voor het bedrijf. Op het hoogtepunt werden elke seconde acht aankopen gedaan. ‘Als de kinderen op bed liggen, krijgen wij  de meeste bestellingen’, aldus marketingdirecteur Michel Schaeffer. De winkel werkt momenteel met 1000 mensen in plaats van de gebruikelijke 400.

Meer online

Door de toenemende webverkopen heeft ook pakketbezorger Post.nl het drukker dan ooit. Dinsdag werden meer dan 1 miljoen pakketjes bezorgd, een record. Uit gegevens van bracheorganisatie Thuiswinkel.org blijkt dat de in de weken voor 5 december het aantal aankopen met 25 procent stijgt. En Q&A Research schat dat tegenwoordig 30 procent van de cadeaus online wordt gekocht.

Reageer op dit artikel