nieuws

Plus breekt door omzetgrens €2 miljard

Formules

Plus breekt door omzetgrens €2 miljard

UTRECHT – Supermarktketen Plus breekt komend weekeinde voor het eerst in de geschiedenis door de omzetgrens van €2 miljard heen. Voor het hele jaar rekent de supermarktformule op een autonome groei van meer dan 3 procent.

Daarmee groeit Plus aanzienlijk sneller dan de markt. Plus denkt dat het succes te danken is aan het in 2013 aangescherpte commerciële beleid. ‘Dit betreft zowel initiatieven op het gebied van prijs, loyaliteit als assortiment.

‘Plus hanteert scherpere actieprijzen, voert meer prijscampagnes en introduceerde nieuwe initiatieven zoals  Europakkers, Nergens goedkoper en Shop tot het op is‘, zo meldt het bedrijf.

Minder dan verwacht
Intussen zijn er 156 supermarkten van de formule omgebouwd naar de Briljant-formule. Ondanks de vorig jaar ingezette extra stimulansen zijn er dit jaar minder vestigingen overgegaan naar de nieuwe generatie dan verwacht. Komend jaar moeten er nog 55 volgen, terwijl de ombouwoperatie in 2016 moet worden afgerond met nog 60 winkels.

Optimisme
Directeur Jan Brouwer kijkt dan ook vol optimisme vooruit naar het komende jaar: ‘We gaan door met de huidige strategie en de ombouw van alle winkels naar Briljant, aangevuld met e-commerce, het verder verbeteren van onze prijsperceptie en innovaties op de winkelvloer.’

Reageer op dit artikel