nieuws

AH-multifranchiser wil zondagsopening

Formules

AH-multifranchiser wil zondagsopening

NIJKERK – AH-multifranchiser Gerard van den Tweel ziet graag dat de winkels in Nijkerk ook op zondag de deuren kunnen openen.

‘Het is van de zotte dat tientallen Nijkerkers op zondag naar Vathorst gaan om lekker te winkelen, of boodschappen doen bij de Boni in Hooglanderveen, terwijl wij zo’n ontzettend mooi centrum hebben. Wij moeten op zondag open’, zegt de ondernemer tegen het regionale i003.nl. De multifranchiser heeft naast AH-winkels in Bennekom, Voorthuizen en Woudenberg ook een Albert Heijn in Nijkerk.

Boot

Een zondagsopenstelling is echter een gevoelig onderwerp in Nijkerk. ‘Ik weet dat het in onze Nijkerkse gemeenschap niet makkelijk zal zijn iedereen aan boord te krijgen. Maar we willen de boot niet missen, het is nu de tijd om hierop in te springen. Het koopgedrag van de consument verandert. Niet alleen gaat het ‘nieuwe winkelen’ meer omzet opsnoepen, ook gaat men kijken waar ze in hun behoeftes voorzien worden. Dat moet hier in Nijkerk zijn.’

IJsbaan

Om Nijkerk te laten wennen aan bedrijvigheid op zondag pleit Van den Tweel voor de opening van een ijsbaan. ‘Ik was laatst op zondag in Harderwijk. Daar zijn de winkels dan ook gesloten, maar het bruiste van de levendigheid en de activiteiten dankzij de ijsbaan in het centrum. Het was gezellig en sfeervol. Wij hebben ook een prachtige ijsbaan op het Plein liggen, waarom gooien we die niet een paar uur open op zondag?’

Reageer op dit artikel