nieuws

Nieuwe prijslijn formules Van Tol Retail

Formules

Nieuwe prijslijn formules Van Tol Retail

BODEGRAVEN – Van Tol Retail heeft voor de aangesloten winkelformules een nieuwe prijslijn opgesteld. Dit is volgens de directie noodzakelijk, omdat de afstand tot de prijssupermarkten anders te groot wordt.

De nieuwe prijslijn geldt voor de formules Dagwinkel, LekkerMakkelijk.nl, Recra en Springer. Per saldo zal het prijspeil bij de formules enkele procenten lager komen te liggen. ‘De laatste jaren is de afstand tussen de supermarkt en de buurtwinkel te groot geworden. Het belang van prijs is in de hele markt gegroeid en is daarna ook niet meer kleiner geworden. De prijsdruk is gebleven en daarom is het voor Van Tol nodig een nieuwe prijslijn door te voeren, zegt directeur commerciële zaken Michael van den Hurk.

Leveranciers

In de eindejaarsgesprekken met de leveranciers staat het onderwerp boven aan de agenda. ‘We zijn de vierde inkoopclub van Nederland, maar we kunnen de prijsaanpassingen niet alleen dragen. Daarom gaan we deze maanden nadrukkelijk in gesprek met onze leveranciers. Samen met hen willen we slimme keuzes maken in category management. We gaan werken aan grotere inkoopvolumes tegen lagere prijzen. We werken aan lagere kosten door een minder extreem breed assortiment en aan een betere ondersteuning van de ondernemers in bijvoorbeeld acties.’ Van Tol levert aan honderden supermarkten, buurtwinkels, rijdende winkels en recreatiemarkten in heel Nederland.

Reageer op dit artikel