nieuws

Mega Food Stunter failliet

Formules

Mega Food Stunter failliet

APELDOORN – Diepvriesstunter Mega Food Stunter is failliet.

Het faillisement is afgelopen dinsdag uitgesproken, zo meldt de regionale krant De Stentor. Mega Food Stunter ging in het voorjaar van 2013 van start. Het bedrijf kocht overproductie van A-merkfabrikanten en verkocht die producten tegen extreem lage prijzen. Eigenaar Teunis Demmer wilde binnen een jaar 30 tot 35 filialen hebben, verspreid over het hele land.

Noorden Oosten
Die ambitie kon het bedrijf niet waarmaken. De vestigingen bleven beperkt tot het Noorden en Oosten van Nederland. De 17e en 18e winkel opende Mega Food Stunter in mei van dit jaar in Marum en Groningen. Daarmee zat de keten naar eigen zeggen goed op schema. Daarna kwam de klad erin.

Commotie
In augustus van dit jaar ontstond commotie rond Mega Food Stunter. Het bedrijf van Demmer werd op RTV Noord door vastgoedontwikkelaar Folkert Leyten afgeschilderd als een uiterst onbetrouwbare partij. Leyten zei voor de camera’s dat Mega Food Stunter hem nog veel geld was verschuldigd. Demmer reageerde daarop in Distrifood. Hij had een deel van de huurachterstand al betaald en verder vond hij dat Leyten niet zo moest zeuren. Per slot van rekening huurde Mega Food Stunter panden die daarvoor jaren leeg hadden gestaan.

Herstructurering
Demmer erkende tegenover Distrifood wel dat de groei erg hard ging en dat het tijd was om even pas op de plaats te maken. Op de eigen website sprak Mega Food Stunter over een herstructurering. De curator is nu bezig met het doorlichten van het bedrijf. Het is onduidelijk of een herstart tot de mogelijkheden behoort.

Eerder op Distrifood.nl:

Reageer op dit artikel