nieuws

Troefmarkt Espel op nippertje gered

Formules

Troefmarkt Espel op nippertje gered

ESPEL – Het dorp Espel in Flevoland houdt alsnog een supermarkt. De eigenaar van de Attent in Tollebeek neemt de Troefmarkt in Espel over.

De Espelse Troefmarkt stond op het punt van sluiten omdat ondernemer Jan Hilberink geen brood meer zag in de exploitatie van de winkel, die na lang aandringen van de lokale gemeenschap was geopend. Volgens Hilberink deden te weinig inwoners van Espel hun boodschappen in eigen dorp. Zij geven de voorkeur aan een rit naar Emmeloord voor de boodschappen.

Attent Van Slooten
Daarmee dreigde Espel weer zonder supermarkt te komen zitten. Een speciale werkgroep van Dorpsbelangen probeerde op het laatste moment een oplossing te vinden om de supermarkt te behouden. Deze is gevonden bij Attent Van Slooten in Tollebeek, zo meldt Omroep Flevoland. De Troefmarkt was open sinds 2011. Daarvoor zat Espel negen jaar lang zonder eigen winkel.

Reageer op dit artikel