nieuws

Tijdelijke AH Zuidlaren op lange baan

Formules

Tijdelijke AH Zuidlaren op lange baan
Jan Willem van Vliet

ZUIDLAREN – De plannen van Albert Heijn-franchiser Hans Hendrikse, voor een tijdelijke vestiging bij evenementencentrum Prins Bernhard Hoeve (PBH), moeten voorlopig in de koelkast.

Burgemeester en Wethouders van Zuidlaren willen dat er eerst een structuurvisie komt voor het gebied van de Prins Bernhardhoeve die momenteel (deels) wordt gesloopt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Op de locatie van de PBH zou een winkelcentrum moeten komen met ruimte voor een 1700 vierkante meter grote supermarkt. In afwachting van de bouw wil Hendrikse alvast verhuizen naar een tijdelijke locatie op het voorterrein.

Uit jasje gegroeid

In juni schreef Hendrikse een brief waarin hij zijn plannen voor een noodwinkel uiteenzette. De gemeente wil niet meewerken omdat eerst duidelijk moet zijn hoe het voorterrein van de PBH wordt ingericht. De supermarkt van Hendrikse is op de huidige locatie van 700 vierkante meter vvo uit zijn jasje  gegroeid. Hendrikse reageerde laconiek tegenover de krant: ‘Ik wacht al heel lang. Het betekent dat ik nog iets langer moet wachten dus.’

Reageer op dit artikel