nieuws

Plus over op tweesterrenrundvlees

Formules

Plus over op tweesterrenrundvlees
Plus

UTRECHT – Plus is de eerste landelijke supermarkt met een compleet 2 sterren Beter Leven-keurmerk rundvleesassortiment.

Tweesterrenvlees garandeert dat het assortiment gecertificeerd is voor een beter dierenwelzijn, een betere continue kwaliteit en dat de herkomst van het vlees inzichtelijk is. Het tweesterrenrundvlees ligt vanaf 3 november in de helft van de Plus-supermarkten. Vervolgens komt het fasegewijs in alle Plus-supermarkten te liggen. De overgang op twee sterren Blonde d’Aquitaine heeft geen gevolgen voor de verkoopprijs.

Vijf maanden

De keten legt deze claim neer met de overgang naar Blonde d’Aquitaine. Het convenant daartoe is getekend door Plus, Bief Select en Neco/vd Bogaerde. Het vleesras Blonde d’Aquitaine komt van oorsprong uit Frankrijk. De kalveren van de Blonde d’Aquitaine worden op een natuurlijke manier geboren en blijven minstens vijf maanden bij de moeder. Vandaar worden ze vervoerd naar stierenmesterij Henk Broeders of andere aangesloten boeren binnen de keten.

Reageer op dit artikel