nieuws

Kuipers (C1000) verkoopt twee zaken aan AH

Formules

Kuipers (C1000) verkoopt twee zaken aan AH
Foto: Ronald Hissink

OLDENZAAL – Vooraanstaand C1000 ondernemer Björn Kuipers verkoopt twee van zijn drie vestigingen aan Albert Heijn. Hij gaat door met de vestiging aan de Deken Scholtenstraat in Oldenzaal.

Kuipers heeft dit bekendgemaakt aan zijn personeel in een speciale bijeenkomst. De ondernemer stoot de C1000-vestigingen op De Thij en in Zuid-Berghuizen af. Hij heeft niet bekendgemaakt onder welke formulevlag de overgebleven winkel verdergaat. De verkoop van de twee vestigingen heeft geen gevolgen voor het personeel.

Consolidatie

In de consolidatieslag in de supermarkten zouden de C1000 winkels van Kuipers alle drie over moeten gaan naar Albert Heijn. Zijn vader Jan Kuipers vertelde daarover eerder in Distrifood: ‘Je kunt het vergelijken met de aanschaf van een auto. De klant wil zo weinig mogelijk 
betalen, de verkoper zoveel mogelijk verdienen. Voor mij moeten alle punten en komma’s gewoon goed staan voordat ik iets teken. Wat dat betreft ben ik echt een oalerwetse kruidenier. Onze winkel aan de Deken Scholtenstraat ligt in het centrum, waar ook al een AH-filiaal is gevestigd. Twee jaar geleden hebben we nog voor €3,6 miljoen verbouwd, ik wil wel weten hoe Albert Heijn daarmee omgaat. Nou, daarover zijn we dus in gesprek.’

Reageer op dit artikel