nieuws

Acties bij dc’s Albert Heijn

Formules

Acties bij dc’s Albert Heijn
ANP

ZAANDAM – Vrachtwagenchauffeurs en FNV Bondgenoten voerden vanochtend in alle vroegte zogeheten poortacties bij distributiecentra van Albert Heijn in Zaandam en Geldermalsen.

De actie werd gevoerd om de druk op werkgevers in de transport en logistiek verder op te voeren, vooruitlopend op de cao-onderhandelingen die woensdag weer hervat worden. Het hernieuwde overleg tussen de vakbonden en de werkgevers zit al maanden muurvast. Bonden en werknemers willen een loonsverhoging van 3 procent, werkgevers houden vast aan de nullijn.

Plan

Met de actie willen chauffeurs handtekeningen verzamelen voor het zogenoemde Transport-10-puntenplan dat aankomende woensdag wordt overhandigd aan de werkgevers. Met het plan willen chauffeurs en de vakbond onder andere dat opdrachtgevers aansprakelijk worden voor het naleven van de cao, alsmede de regels waaronder buitenlandse vervoerders in Nederland werk mogen verrichten.

Administratie

Er dient volgens de vakbond ook een sluitende administratie te zijn van de ritten die buitenlandse vervoerders in Nederland uitvoeren. Ook wil de bond dat de opdrachtgevers verantwoordelijk zijn voor de naleving van de regels voor ritten van buitenlandse vervoerders en dat een vervoerder voor ieder voertuig, ongeacht het laadgewicht, een vergunning nodig heeft.

Bron: Logistiek.nl

Reageer op dit artikel