nieuws

Oranje maakt einde aan WK voor Kuipers

Formules

Oranje maakt einde aan WK voor Kuipers
Ronald Hissink

SÃO PAULO – Dat het Nederlands elftal de halve finale op het WK voetbal heeft gehaald, heeft ertoe geleid dat het optreden van scheidsrechter en C1000-ondernemer Björn Kuipers in Brazilië ten einde is gekomen. Hij kan niet meer onafhankelijk fluiten.

Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA maandag laten weten aan de KNVB.

Kuipers is naast voetbalscheidsrechter eigenaar van twee C1000’s in Oldenzaal. Hij doet dat samen met zijn vader Jan Kuipers.

Drie duels

Kuipers en zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel hadden dit WK in drie duels de leiding. Team Kuipers leidde in de poulefase de duels Engeland-Italië (1-2) en Zwitserland-Frankrijk (2-5), en in de achtste finale de wedstrijd Colombia-Uruguay (2-0). ‘Hun optredens op het WK zijn het voorbeeld van een goede arbitrage, reageerde scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van de KNVB trots.

Reageer op dit artikel