nieuws

Jumbo komt met groente- en fruitkalender

Formules

Jumbo komt met groente- en fruitkalender

VEGHEL – Jumbo heeft een seizoenskalender voor groente en fruit ontwikkeld.

Op de kalender staat welke producten in een bepaalde tijd van het jaar worden geoogst. De kalender is het resultaat van een onderzoek van Jumbo onder ruim 1.000 Nederlanders, waarin de consumenten werd gevraagd naar hun kennis over seizoensgroente- en fruit. Volgens Jumbo bestaat er onder de klanten de nodige verwarring over seizoensproducten. ‘Zo denkt de meerderheid (31 procent) dat andijvie – juist een échte zomergroente – een typische winterkost is. Daarnaast weet bijna de helft van de Nederlanders niet dat de blauwe bes in de zomer het lekkerst en goedkoopst is’, aldus de supermarktketen.

Oogst

De kalender dient zodoende als geheugensteun voor de klanten. ‘De seizoenskalender geeft aan welke producten in een bepaalde tijd van het jaar worden geoogst. Zo weet iedereen welke groenten en fruit op welk moment optimaal van smaak zijn’, zegt Colette Cloosterman – van Eerd, directeur formule en innovatie van Jumbo over de introductie.

Reageer op dit artikel