nieuws

Chauffeursactie bij distributiecentrum Jumbo

Formules

Chauffeursactie bij distributiecentrum Jumbo

WOERDEN – Vrachtwagenchauffeurs voerden vanochtend actie voor een betere cao bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden.

De actievoerende chauffeurs houden vrachtwagens tegen die vestigingen van Jumbo en C1000 bevoorraden om zo hun collega’s in te lichten over de  vastgelopen cao-onderhandelingen. ‘Hierdoor is de uitlevering nu geblokkeerd’, meldt bestuurder van FNV Bondgenoten Marco Bouma, op Nieuws.nl. ‘Een keer in de zoveel tijd laten we wel vrachtwagens door. We denken natuurlijk wel aan de verkeersveiligheid.’  Door de acties zou mogelijk de bevoorrading van winkels  vertraagd zijn. Volgens Jumbo verloopt de actie gemoedelijk en levert deze geen noemenswaardige problemen op.

Al maanden actie

De vakbonden voeren al maanden actie. Die zijn geregeld gericht op de opdrachtgevers van de transportbedrijven, zoals Jumbo en Albert Heijn. AH liet na een actie begin deze maand weten best een hogere prijs te accepteren, als chauffeurs daardoor een hoger loon kunnen krijgen. ‘Jumbo kan dan natuurlijk niet achterblijven’, vindt FNV-onderhandelaar Egon Groen.

Drie procent

De chauffeurs willen van hun werkgevers drie procent meer loon en een einde aan de verdringing door goedkopere arbeidskrachten uit met name Oost-Europa. De onderhandelingen duren al maanden. Vanwege de harde eisen van de bonden vinden de werkgevers dat praten geen zin heeft.

Reageer op dit artikel