nieuws

Personeel AH en Lidl werkt samen voor cao

Formules

Personeel AH en Lidl werkt samen voor cao

AMSTERDAM – De FNV-kadergroepen bij Albert Heijn en Lidl roepen gezamenlijk de werkgevers op om alsnog tot een cao te komen met FNV Bondgenoten.

‘Wij, de kadergroep Lidl en de kadergroep Albert Heijn bundelen de krachten en trekken gezamenlijk op voor een goede cao. Want dat verdienen wij. Wij roepen u, werkgever, dringend op: kom in beweging en ga weer aan de onderhandelingstafel voor een goede cao! Wij zien de uitnodiging hiervoor graag tegemoet’, staat in een brief die door beide groepen is opgesteld. De 260.000 werknemers in de supermarkten zitten sinds 1 april 2013 zonder cao.

Grappen en grollen

‘1 april is tijd voor grappen en grollen. Maar wij, de supermarktmedewerkers, vinden het géén grap dat we nu al een jaar zonder cao zitten. Immers, onze cao liep af op 1 april 2013. De grap heeft nu wel lang genoeg geduurd! Wij hebben gewoon recht op een fatsoenlijke cao waarin een fatsoenlijke loonsverhoging is verwerkt (dus geen fooi van 1,25 procent die ook nog eens ver onder inflatieniveau ligt), behoud van toeslagen en gewoon fatsoenlijk werk met perspectief….De supermarktmedewerker verdient beter. Een goede beloning voor gewoon goed werk is echt niet te veel gevraagd. U heeft geen geld over voor toeslagen en een fatsoenlijke salarisverhoging, maar drie procent verhoging is echt niet te veel’, luidt de rest van de tekst.

Reageer op dit artikel