nieuws

Lidl bouwt nieuw dc in Waddinxveen

Formules

Lidl bouwt nieuw dc in Waddinxveen

HUIZEN – Lidl Nederland heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van grond voor de bouw van een zesde distributiecentrum in Nederland.

Deze nieuwe vestiging wordt gerealiseerd op het bedrijvenpark Logistiek Park A12 in Waddinxveen. ‘Met een investering van ruim 60 miljoen euro en een oppervlakte van dertien hectare bouwen we met dit uiterst duurzame distributiecentrum aan de toekomst. Het is onze ambitie om in 2016 operationeel te zijn en daarmee werkgelegenheid te bieden aan ruim 300 nieuwe collega’s’, aldus een woordvoerder van Lidl Nederland.

Duurzaam

De bouw van dit distributiecentrum in Waddinxveen is een afspiegeling van datgene waar Lidl naar eigen zeggen voor staat: duurzaam, efficiënt, logisch en van deze tijd. In navolging op de bouw van het meest duurzame distributiecentrum van Nederland, dat Lidl in 2013 in Heerenveen opende, heeft Lidl de ambitie de lat nog hoger te leggen bij de bouw van dit nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen.

Zonnepanelen

Het nieuwe distributiecentrum zal onder meer worden voorzien van 100 procent LED-verlichting. Ook is er bewust gekozen om geen gasaansluiting te plaatsen. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst, die op zonnige dagen over voldoende vermogen beschikken om zelfvoorzienend te zijn. In 2014 zullen de plannen omtrent de bouw verder worden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel