nieuws

Overname Natuurwinkel op handen

Formules

Overname Natuurwinkel op handen
Koos Groeneveld

DOETINCHEM – Groothandelsorganisatie Vroegop Ruhe & Co voert vergevorderde gesprekken met Royal Wessanen over de overname van dochteronderneming Natudis. Hier valt onder meer de formule Natuurwinkel onder.

Vroegop is onder meer groothandelaar voor de retail in aardappelen, groente en fruit en eigenaar van groothandelsbedrijf De Kweker. De onderneming werkt al sinds 2012 nauw samen met Natudis via diens dochteronderneming Kroon, die biologisch versassortiment levert aan restaurants en speciaalzaken. Natudis zelf is een groothandel in een compleet biologisch assortiment voor speciaalzaken. Natuurwinkel en het Belgische Hagor zijn de andere twee takken van het bedrijf.

Vergevorderd stadium
Volgens de beide ondernemingen bevinden de overnamegesprekken zich in een zeer vergevorderd stadium. De retailtak van Wessenanen vormde al enige tijd een blok aan het been voor de onderneming. Het was echter niet bekend dat Royal Wessanen Natudis in zijn geheel wilde verkopen. Naar verwachting zal de overname binnen afzienbare tijd worden afgerond.

Reageer op dit artikel