nieuws

Plus strijdt tegen komst Jumbo in Almelo

Formules

Plus strijdt tegen komst Jumbo in Almelo

ALMELO – De eigenaar van de Plus aan de Bornsestraat in Almelo wil de komst van een Jumbo aan de Bornerbroeksestraat tegenhouden.

De ondernemer legde deze week zijn klacht voor aan de Raad van State in Den Haag. Dat meldt RTV Oost. De gemeente Almelo had volgens hem geen vergunning mogen verlenen voor de Jumbo. De vergunning werd verleend op basis van een bestemmingsplan uit 1932. Dat plan laat een winkel toe, maar dat is volgens de bezwaarmaker heel wat anders dan de supermarkt die volgens hem veel ruimte vraagt en meer overlast bezorgt.

Nalatig

De gemeente kon de vergunning niet weigeren, omdat die past binnen de regels van het oude plan. Een supermarkt kun je ook zien als een winkel, luidde de conclusie van zowel de gemeente als de rechtbank in Almelo. De gemeente is volgens de eigenaar van de Plus zeer nalatig geweest door het bestemmingsplan niet tijdig te vernieuwen. Een bestemmingsplan moet iedere tien jaar worden vernieuwd, maar niet elke gemeente doet dat. De Raad van State oordeelt binnen twee maanden.

Reageer op dit artikel