nieuws

Formule Boon’s Markten geschikt voor 21 MCD’s

Formules

VLAARDINGEN – Boon werkt sinds donderdag met twee formules: naast MCD is er de eerste Boon’s Markt. De groothandel denkt dat deze prijsagressievere formule geschikt is voor 21 van zijn 39 MCD-supermarkten.

Boon’s Markt wordt de formule voor sterk concurrerende marktgebieden als Vlaardingen. De basisprijzen liggen 1,5 procent lager dan bij MCD, bovendien zet Boon’s fors in op promoties. Opvallend genoeg is gekozen voor de kleur blauw om voordeel uit te stralen. ‘Samen met de ‘druppel’ valt dat meer op dan rood of oranje’, zegt commercieel directeur Klaas Boon.

Niet uit nood
Volgens hem is het tweede merk niet uit nood geboren. ‘MCD blijft gewoon bestaan. Wij verbouwen terwijl de zon schijnt. MCD staat dit jaar cumulatief op een index van 102,6. Net als de rest van de branche merken we wel dat het na de zomer minder gaat, met een index van 100.’

Kort debat
Over de naam is niet lang gedebatteerd. Het bedrijf bestaat al 125 jaar en het zou zonde zijn om de authenticiteit van de naam Boon niet te gebruiken, aldus formulemanager Willem Boon. ‘Zo leg je een ziel in de winkels. En wij als Boons zetten als het ware onze handtekening eronder dat het goed is.’

Bekijk de fotoreportage >>>

Reageer op dit artikel