nieuws

Jumbo goedkoopst met biologisch

Formules

Jumbo goedkoopst met biologisch

DEN HAAG – Jumbo komt als goedkoopste uit de bus in een test van biologische boodschappen van de Consumentenbond. Het prijsverschil met Albert Heijn en Plus is echter beperkt.

Dat staat in de jongste uitgave van de Consumentengids, waar eerder al uit naar buiten werd gebracht dat supermarkten een kwart goedkoper zijn dan biologische speciaalzaken. De bond nam ook C1000 mee in de test, maar het biologische assortiment was daar niet groot genoeg om tot een serieuze vergelijking met de andere ketens te komen. Datzelfde geldt voor Aldi en Lidl.

Ekoplaza
De bekendste biologische speciaalzaak is Ekoplaza. Van de 1143 consumenten die over biologisch werden ondervraagd kent 29 procent deze keten, terwijl 15 procent er weleens koopt. Marqt doet het met slechts 9 winkels ook goed in dit onderzoek, 18 procent kent het en 5 procent koopt er. Natuurwinkel zit qua naamsbekendheid op 13 procent, terwijl 7 procent er weleens koopt. Estafette sluit de rij, 5 procent kent de formule, 3 procent koopt er weleens.

Reageer op dit artikel