nieuws

Langenboom heeft weer een supermarkt

Formules

Langenboom heeft weer een supermarkt

LANGENBOOM – Het Brabantse dorp Langenboom heeft weer een supermarkt. Ondernemer Willem Leissner gaat met een Dagwinkel van start in de plaats.

Dat meldt De Gelderlander. Leissner was voorheen de exploitant van een supermarkt in Rhenen, maar daar wilde hij niet verder. Via groothandel Van Tol kwam hij terecht in Langenboom, tussen Grave en Mill, waar het pand voor een buurtsupermarkt al bijna een jaar leegstond omdat de vorige eigenaar het niet kon bolwerken. Leissner denkt hier toch een succes te kunnen maken van de winkel. ‘De mensen in Langenboom hebben ook een jaar lang het gemis van een eigen winkel kunnen ervaren. Het is naar Mill toch een best eindje fietsen voor een paar boodschappen’, zegt hij in de krant.

Ruimte goed benutten
Hij heeft driehonderd vierkante meter tot zijn beschikking, een oppervlak waarmee hij wel uit de voeten kan. ‘Een kwestie van de ruimte die er is goed benutten. Ik heb bijvoorbeeld geen assortiment spullen die de klanten veel goedkoper bij bijvoorbeeld het Kruidvat kunnen krijgen. Natuurlijk wel een beperkt assortiment zeep en shampoo, maar lang niet alles. Maar ik heb wel de dingen voor de alledaagse boodschappen. Daarbij hebben we een kopieerapparaat staan, verkopen kaarten voor beltegoed en hebben we een stomerijservice.’ Leissner werkte eerder in loondienst bij Aldi, Meermarkt en Super de Boer, alvorens hij zijn eigen winkel begon in Rhenen.

Reageer op dit artikel