nieuws

Nieuwe generatie City Stores voor Spar

Formules

Nieuwe generatie City Stores voor Spar
Roel Dijkstra

WAALWIJK – Spar opent op 17 september een vestiging in het Haagse winkelcomplex New Babylon. Het is de eerste winkel van een nieuwe generatie Spar City Store.

De buurtsuperformule wil voorlopig nog niet kwijt waarin de nieuwe winkel verschilt ten opzichte van de bestaande City Stores. Formulemanager Mariëlle Witjes bevestigt echter wel dat het om een geheel nieuwe generatie gaat. Spar heeft momenteel al tien winkels die intern de kwalificatie City Store hebben meegekregen. De winkels van deze gemaksformule van Spar bevinden zich op high-traffic locaties en mikken qua assortiment voor een groot deel op directe consumptie.

Pijplijn
New Babylon ligt tussen station Den Haag CS en het Malieveld en voldoet dus aan de eisen van Spar. Witjes kan niet zeggen op welke termijn de nieuwste generatie navolging krijgt. ‘Eerst maar eens kijken hoe deze winkel loopt. Maar er zitten enkele locaties in de pijplijn waar we eind dit jaar of begin volgend jaar een City Store willen openen.’

Buurwinkel 3.0
Eerder dit jaar zei Spar-directeur Sjaak Kranendonk al dat de formule bezig is om in Amsterdam enkele locaties te vinden voor City Stores. Voor Spar wordt New Babylon de derde grote winkelopening in een maand tijd. Vorige week opende in Wageningen de Buurtwinkel 3.0, dinsdag opende in Amsterdam de eerste Spar University.

Reportage Spar University >>>

Reageer op dit artikel