nieuws

Aldi wil niet naar centrum Dedemsvaart

Formules

Aldi wil niet naar centrum Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Supermarktketen Aldi ziet alsnog af van een verhuizing van de Julianastraat naar de Markt in het centrum van Dedemsvaart.

Dat is een flinke tegenvaller bij de realisatie van het centrumplan in de Overijsselse plaats. Wethouder Douwe Prinsse, die op basis van de langdurige onderhandelingen lang heeft gedacht dat het wel goed zou komen, moest gisteravond de gemeenteraad meedelen dat de supermarktorganisatie definitief een streep heeft gezet door het verhuisplan. ‘Aldi Duitsland schaart dit onder het nieuwe vestigingsbeleid en dat betekent supermarkten aan de rand van de bebouwing met tig parkeerplaatsen.’

Jumbo
Aldi zou samen verhuizen met Jumbo, waarmee de gemeente al in een eerder stadium overeenstemming bereikte over de huur van 1977 vierkante meter. Jumbo zou zich vestigen op de plek van het gesloopte TNT-gebouw en Aldi zou een plek krijgen aan de Tuinstraat. De bestaande bebouwing is al gesloopt. Jumbo heeft altijd gezegd dat het alleen gaat verhuizen als de Aldi dat ook doet, en in de overeenkomst zijn ontbindende voorwaarden opgenomen. Maar Prinsse zei te verwachten dat de Jumbo wel naar de nieuwe locatie gaat.

Reageer op dit artikel