nieuws

Aandeel Ahold keldert door Walmart

Formules

Aandeel Ahold keldert door Walmart

AMSTERDAM – Het aandeel Ahold is donderdag in de middaghandel met ruim drie procent gedaald, nadat branchegenoot Wal-Mart zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden had bijgesteld.

Rond 15.00 uur noteerde Ahold 3,2 procent lager op €12,30. De AEX stond 1,2 procent lager. Ahold, dat het grootste gedeelte van zijn omzet in de Verenigde Staten boekt, komt volgende week met cijfers over het tweede kwartaal. Volgens analist Richard Withagen van SNS Securities zijn Walmart en Ahold zeker niet een-op-een te vergelijken, maar zal Ahold waarschijnlijk wel voorzichtig zijn wat betreft de bestedingen van consumenten.

Cijfers

Walmart stelde de verwachting voor de winst per aandeel bij tot $5,10 tot $5,30, van een eerder gestelde $5,20 tot $5,40 per aandeel. De Amerikaanse retailreus heeft naar eigen zeggen te maken met moeizame marktomstandigheden in de Verenigde Staten en elders in de wereld.

Reageer op dit artikel