nieuws

Kippersluis moet direct uit winkel Utrecht

Formules

Kippersluis moet direct uit winkel Utrecht
Ton Kastermans

UTRECHT – Ondernemers Ton en Martin Kippersluis worden per direct uit hun supermarktpand in Utrecht gezet. Dat meldt Kippersluis op zijn Facebook-pagina. Dinsdag heeft de ondernemer naar eigen zeggen het kort geding verloren om ontruiming te voorkomen.

Op dit moment is de advocaat van de vastgoedverhuurder aanwezig in de supermarkt.
Nog vóór het weekend wordt spoed-appèl ingesteld, maar Kippersluis verwacht niet dat dat tot uitstel van de ontruiming leidt.
Hij huurde dit pand en een winkel in Amersfoort van Super de Boer, maar wilde na de overname van die organisatie (december 2009) niet over op de C1000-formule. De partijen procederen al sinds 2010. Kippersluis werkt inmiddels onder eigen naam en wordt beleverd door Boon.

Eén hoedje

Op 24 april oordeelde rechter Hartendorp dat de winkel ontruimd moet worden.
De ondernemers beschuldigen Jumbo en de vastgoedeigenaar Alfred Elzas ervan om samen onder een hoedje te spelen. Jumbo zou in strijd hebben gehandeld met de hoofdhuurovereenkomst, waarna Elzas hoofdhuurovereenkomst kon laten ontbinden bij de rechter.

Reageer op dit artikel