nieuws

Den Haag krijgt nog een Albert Heijn

Formules

Den Haag krijgt nog een Albert Heijn

DEN HAAG – In het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein in Den Haag komt een filiaal van Albert Heijn.

Dat hebben de gemeente Den Haag en de supermarktketen bevestigd, meldt Omroep West. Het pand, dat ook wel ‘Terminus’ wordt genoemd, staat sinds de verhuizing van de belastingdienst naar het Beatrixkwartier in Den Haag leeg. Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat het bedrijf ergens halverwege 2014 een filiaal in het pand wil openen. Ook komen er restaurants en studentenwoningen in het gebouw.

Dominantie

De komst van een nieuwe Albert Heijn in Den Haag is De Haagse Stadspartij (HSP) een doorn in het oog. De partij stelde onlangs in de gemeenteraad vragen over de, in hun ogen, dominantie van Albert Heijn in de Hofstad. Uit onderzoek blijkt dat Albert Heijn voor tachtig procent van de Hagenaars de dichtstbijzijnde supermarkt is. HSP vindt dit een slechte ontwikkeling en stelde om die reden vragen aan het college. Burgemeester en wethouders lijken ook niet helemaal gelukkig met de dominante positie van de landelijke marktleider, maar merken ook op dat AH volledig volgens de regels werkt en de vestiging van een andere supermarktformule niet kan worden afgedwongen.

Reageer op dit artikel