nieuws

Akkoord over conditiestelsel Jumbo

Formules

Akkoord over conditiestelsel Jumbo

BREDA – De zelfstandig Jumbo-ondernemers zijn akkoord gegaan met het nieuwe conditiestelsel.

De ondernemers gaven unaniem hun zegen aan het onderhandelingsakkoord dat eind januari al door de onderhandelaars werd bereikt. Volgens voorzitter Anrico Maat van de Jumbo Ondernemers Vereniging (OVJ) is het nieuwe conditiestelsel, dat met terugwerkende kracht op 1 januari 2013 van kracht wordt, een ‘toonbeeld van transparantie’. ‘We hadden bij Jumbo al een heel transparant stelsel, maar we hebben het nog transparanter gemaakt. Alles wordt nu in de Integrale Keten Marge gestopt en vervolgens via een sleutel verdeeld. Er is geen sprake meer van speciale promopotjes, bijzondere betalingstermijnen of wat dies meer zij.’

Significant

Volgens de voorzitter van de OVJ gaan de Jumbo-ondernemers er met het nieuwe conditiestelsel op vooruit. ‘En dat is significant’, aldus Maat. Dat voordeel is er zelfs als er niets in de omstandigheden zou veranderen. ‘We gaan er echter bijvoorbeeld vanuit dat het omzetaandeel van het huismerk bij Jumbo zal toenemen en dan wordt het nieuwe conditiestelsel alleen nog maar lucratiever’, aldus de JOV-voorzitter.

 

C1000

Volgens Maat gaaan ook de C1000-ondernemers die de komende periode hun supermarkt ombouwen naar Jumbo er met het nieuwe conditiestelsel op vooruit. ‘En ook voor hen is de verbetering significant.’

Reageer op dit artikel