nieuws

4000 m2 Jumbo in centrum van Assen

Formules

4000 m2 Jumbo in centrum van Assen

ASSEN – Met de opening van het nieuwe filiaal heeft Jumbo vanaf volgende 4000 vierkante meter supermarkt in de Drentse hoofdstad Assen.

Met de gebruikelijke ballonnenboog en de onvermijdelijke confetti opent Jumbo woensdag 24 april in winkelcentrum Cité in Assen een compleet nieuwe supermarkt met een vvo van 2200 vierkante meter. Of ze daar in Veghel echt  blij mee zullen zijn, is de vraag.

Postkantoor
Het plan voor het nieuwe winkelcentrum in de Drentse hoofdstad, op de plaats van het oude postkantoor, is een jaar of tien geleden ontwikkeld. Jumbo slaagde er destijds in om de exploititierechten voor de supermarkt te bemachtigen.

SdB
Vervolgens veranderde  er nogal wat in Veghel. Zo was daar de acquisitie van Super de Boer in 2009. Door die aankoop kreeg Jumbo er ineens de 1700 vierkante meter grote SdB in de Nijlandstraat in Assen bij. Ook in het centrum en op minder dan 500 meter afstand van de lokatie in winkelcentrum Cité. Bij elkaar opgeteld een kleine 4000 vierkante meter Jumbo in het centrum van Assen.

Verkopen
Dat vonden ze in Veghel  ook wel wat veel. En dus is er geprobeerd om de exploitatie- en huurrechten van het Cité-pand door te verkopen. Tevergeefs. Het daaropvolgende plan was om het filiaal aan de Nijlandstraat te verkopen. Dat leek tot deze week in kannen en kruiken.

Leugentje
RTV Drenthe maakte maandag 15 april bekend dat Jumbo het filiaal aan de Nijlandstraat toch openhoudt. Desgevraagd zegt Jumbo dat dit op verzoek van klanten gebeurt, maar dat is bezijden de waarheid. De waarheid is dat de eigenaar van het pand aan de Nijlandstraat Jumbo heeft gedwongen om die zaak open te houden. Exploitatieplicht heet zoiets.

Vier Jumbo’s

En dus zit Jumbo nu met twee enorme winkels in downtown Assen. En de formule heeft nog een derde winkel in de Drentse hoofdstad. Die is met 1700 vierkante meter evenmin klein bemeten. En daar komt dan in de loop van volgend jaar nog de winkel van C1000-ondernemer Rienks in winkelcentrum Nobellaan bij. En die zaak (nu 1400 m2) krijgt er ook nog eens 600 vierkante meter bij. Bij elkaar straks 7700 vierkante meter Jumbo in een plaats met 67.000 inwoners.

Reageer op dit artikel