nieuws

Marqt past receptuur oliebollen aan

Formules

Marqt past receptuur oliebollen aan

ROTTERDAM – Alternatieve supermarktketen Marqt past per direct de receptuur van de oliebollen in de winkel aan. Aanleiding is de lage score in de jaarlijkse Oliebollentest van AD.

‘Marqt probeert terrein te veroveren met spelt-oliebollen. Mislukte poging. Panel verdwaalt in wirwar van smaakimpressies zonder te kunnen vaststellen wat het nu precies proeft. Niet lekker’, is het oordeel van AD. De bollen van Marqt krijgen het rapportcijfer 4,5, waarmee de keten in de categorie ‘slecht’ valt.

Vertrouwde receptuur
In een reactie zegt Marqt direct maatregelen te hebben genomen. ‘Naar aanleiding van de uitslag van dit jaar hebben wij besloten per direct over te stappen op onze vertrouwde receptuur van de afgelopen jaren. Kortom, klanten kunnen dus weer bij ons terecht voor de traditioneel lekkere oliebollen. Kom zelf het verschil proeven.’

Nieuwe winnaar
Bakker Olink uit Maarssen won de 20e editie van de test. Hij kreeg van de krant een 10. Het consumentenpanel was vol lof over het baksel van Olink: ‘zo moet het’, ‘mooie knapperige korst’ en ‘natuurlijk zoet’. Voor Olink voelt het als het winnen van de Lotto, zei hij in de krant. Het wordt de komende dagen flink doorbakken, verwacht hij. Vorig jaar verkocht Olink in de laatste week van het jaar 60.000 oliebollen.

Strafbaar

Achtvoudig winnaar Richard Visser uit Rotterdam is gezakt naar de tweede plaats. De oliebollen van vijf kramen zijn zo slecht, dat het volgens de jaarlijkse test van het AD strafbaar is om die te verkopen. In de oliebollen zitten te veel schadelijke stoffen. De verkopers krijgen daarom een 0 als cijfer. De kramen staan in Leeuwarden, Groningen, Oost-Souburg, Castricum en Haarlem.

Reageer op dit artikel