nieuws

DC-medewerkers AH in opstand

Formules

DC-medewerkers AH in opstand
Bart Nijs

ZAANDAM – Medewerkers van de distributiecentra van AH zeggen de hun opgelegde werkdruk niet meer te pikken. In samenwerking met FNV Bondgenoten tonen zij vanaf vandaag in een filmpje hoe ze worden opgejaagd in de distributiecentra.

Via distributiewerkers.nl wil FNV de ‘werkelijkheid achter de vrolijke reclamespotjes’ laten zien. In het gemaakte filmpje wordt gebruik gemaakt van AH-reclames met de welbekende vrolijke filiaalchef. In erdoor gemonteerde beelden wordt duidelijk gemaakt dat het achter de schermen niet zo’n feest is bij AH. De werkdruk is volgens FNV flink verhoogd in de afgelopen jaren en medewerkers krijgen hun bonus niet als zij één keer de fout in gaan. Ook ageert FNV tegen het feit dat Nederlandse en Poolse werknemers hun eigen kantine hebben.

Van der Laan

Het filmpje gebruikt ook beelden van Sander van der Laan, die de woorden uitspreekt: ‘we are one happy family’. Middels enkele voorbeelden maakt de vakbond duidelijk dat het volgens hen niet zo’n gelukkige familie is zoals het lijkt.

Reactie

Volgens vakbondsbestuurder Ron Meyer is het filmpje vooral bedoeld om consumenten bewust te maken van misstanden binnen het bedrijf. Hij zegt dat in het AD. Albert Heijn geeft in de krant aan voorlopig niet te willen reageren op de kritiek, omdat er in januari nog cao-onderhandelingen zijn gepland.

Reageer op dit artikel