nieuws

‘OR Albert Heijn kijkt naar eigen functioneren

Formules

‘OR Albert Heijn kijkt naar eigen functioneren

ZAANDAM – De OR van Albert Heijn kijkt of ze in de huidige vorm de medewerkers het beste vertegenwoordigt.

Dat zegt OR-voorzitter Tineke de Roo tegenover Distrifood. ‘Wij hebben een projectgroep opgericht die kijkt of dit de vorm is die de OR moet hebben.’ Ze reageert op de felle kritiek op met name de representativiteit van de ondernemingsraad van Albert Heijn door FNV bondsbestuurder Nuyten. Volgens Nuyten kent de OR van AH meer vertegenwoordigers van het hoofdkantoor dan medewerkers in de winkels of op de dc’s .
FNV
OR voorzitter de Roo begrijpt de kritiek niet helemaal. ‘De huidige samenstelling van de OR is destijds juist tot stand gekomen in overleg met de bonden. Je moet je wel altijd afvragen of het in de huidige tijd nog de beste vorm is. De projectgroep vanuit de OR praat daar ook over met FNV en CNV. We hebben vorige week nog een ontmoeting gehad’, aldus de voorzitter die naar eigen zeggen zelf FNV-lid is én caissière en daarmee wel degelijk het grootste deel van de achterban vertegenwoordigt.
Augustinus
Tineke de Roo is de opvolger van Ton Augustinus die volgens de FNV uit zijn rol is gezet, mede op instignatie van Albert Heijn-directeur Sander van der Laan. De Roo daarover: ‘Dat is een interne kwestie van de OR waar Van der Laan buiten staat en waar we verder geen mededelingen over doen. Ton is nog steeds een gewaardeerd collega binnen de huidige OR.’

Reageer op dit artikel