nieuws

Aldi wijst CNV-klachten van de hand

Formules

Aldi wijst CNV-klachten van de hand

OMMEN – Aldi wijst de kritiek van vakbond CNV en voormalig bedrijfsarts Edwin Sijtsema van de hand. Het bedrijf is niet gelukkig met de negatieve verhalen. ‘Temeer omdat in onze bedrijfsvoering het nakomen van de cao en de Nederlandse wet leidend zijn.

Dat zegt Aldi-directeur Piet Vink in AD. Hij reageert daarmee op CNV dat online een meldpunt heeft geopend voor klachten over Aldi. Dit moet uiteindelijk leiden tot een gang naar de arbeidsinspectie en mogelijk juridische stappen tegen de Nederlandse tak van Aldi. Zo wordt onder meer beweerd dat de werkdruk veel te hoog is en dat de discounter probeert zieke werknemers zo snel mogelijk de deur uit te werken.

Beschadigen mooi bedrijf
Vink zegt zich hier niet in te herkennen. ‘Er is altijd de gelegenheid om eventuele problemen, die de vakvereniging zou hebben, met ons te bespreken. Helaas wordt van deze mogelijkheid nauwelijks gebruikgemaakt en kiest men liever voor de weg van het beschadigen van een mooi bedrijf’, zegt hij. Op het individuele geval dat in de krant wordt beschreven, wil hij niet ingaan. ‘Wel mag u ervan uitgaan dat ook in dit geval de wet juist is toegepast.’

Reageer op dit artikel