nieuws

Nieuwe noodkreet Troefmarkt Espel

Formules

Nieuwe noodkreet Troefmarkt Espel

ESPEL – De Troefmarkt in Espel luidt de noodklok. De winkel heeft 50 procent meer omzet nodig, anders dreigt sluiting.

Dat meldt Dagblad Flevoland. Dorpsbelang en de Stichting Leefbaar Espel werkten acht jaar aan de komst van de winkel, na de sluiting van de laatste supermarkt. Een subsidie van tienduizend euro van de gemeente Noordoostpolder hielp bij de realisatie. In februari luidde exploitant Jan Hilberink (foto) al de noodklok en nu zijn het de personeelsleden die zich via een lokale internetsite laten horen.

Ze komen nooit
‘De omzet blijft ver achter bij het budget dat nodig is om alle kosten en aflossingen te betalen’, schrijven de medewerkers. Zij zeggen vooral teleurgesteld te zijn dat de omzet na de zomervakantie niet is aangetrokken. Daarbij zijn ze ook teleurgesteld in hun dorpsgenoten. ‘Zeer velen komen nooit’, schrijven ze.Geruchten


Jan Dekkers van de Stichting Leefbaar Espel die bij de start een renteloze lening verstrekte, stelt dat ‘de supermarkt zeker één tot twee jaar nodig heeft om de loop erin te krijgen’. ‘Zeker in een dorp waar acht jaar geen supermarkt is geweest. Maar Jan Hilberink heeft nog niet bij ons aangeklopt.’ Hij kent echter ook de geruchten in het dorp dat het niet goed gaat met de winkel.

Reageer op dit artikel