nieuws

Spoeddebat: geen AH in Ter Borch

Formules

Spoeddebat: geen AH in Ter Borch

EELDE – Er komt geen nieuwe Albert Heijn in de woonwijk Ter Borch bij Eelderwolde. Het protest van winkeliers in het nabijgelegen Eelde was te fel.

Dat bleek donderdagavond tijdens een spoeddebat van de gemeenteraad van de Groningse gemeente Tynaarlo. De ondernemers uit Eelde reageerden eerder in de week woedend toen bleek dat de gemeente tegen de afspraken in alsnog de komst van een Albert Heijn naar de woonwijk Ter Borch wilde toestaan. Daarop dreigden ze de samenwerking met de gemeente in het nieuwe centrumplan voor Eelde te staken.

Van tafel

'Onze wil om dit centrumplan te laten slagen veegde alle argumenten voor een supermarkt van tafel. We willen dit jaar nog beginnen met de uitvoering van het centrumplan', stelde wethouder De Graaf tijdens de ingelaste raadsvergadering. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een supermarkt in Ter Borch een nadelige invloed heeft op winkels in Eelde en Paterswolde. Een recent onderzoek wees echter het tegenovergestelde uit.

Reageer op dit artikel