nieuws

Jan Linders opnieuw verskampioen

Formules

Jan Linders opnieuw verskampioen

UTRECHT – Jan Linders krijgt van zijn klanten van alle Nederlandse supermarkten wederom de hoogste waardering voor de versafdelingen. AH XL nadert echter tot op de kortst mogelijke afstand, terwijl Lidl zich handhaaft als de nummer één in groenten en fruit.

De resultaten zijn donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van onderzoeker GfK, dat de studie uitvoert in samenwerking met Foodmagazine. Jan Linders krijgt het rapportcijfer 7,39, terwijl AH XL uitkomt op 7,38. Het gat dan naar de nummers drie, Emté en C1000, is behoorlijk. Deze twee ketens komen allebei uit op het rapportcijfer7,21. Opvallend is dat C1000 hoger scoort dan de drie formules die het supermarktbedrijf hebben opgedeeld. Vooral het gat met Coop, op twee na laatste met een 6,87, is groot.

Jumbo

Jumbo blijft dalen op de ranglijst. Met het rapportcijfer 7,15 doet de snelgroeiende formule uit Veghel het weliswaar iets beter dan een jaar eerder, maar omdat de waardering voor de meeste andere ketens sneller groeit, zakt Jumbo van de vierde naar de negende plaats op de ranglijst. Jumbo scoort een stuk later dan Albert Heijn.

Lidl

Lidl veroverde vorig jaar de eerste plaats in de categorie groenten en fruit en weet die positie dit jaar te handhaven. Het totale rapportcijfer stijgt van 7,10 naar 7,19. Vooral de factor kwaliteit/versheid in agf wordt door klanten hoog gewaardeerd. Met de broodafdeling zet Lidl een stap vooruit, maar daar is nog ruimte voor verdere verbetering.

De scores van alle formules zijn te vinden in de Foodmagazine van september 2012, die op vrijdag 14 september verschijnt.

Reageer op dit artikel