nieuws

Vomar over op Fairtrade bananen

Formules

Vomar over op Fairtrade bananen

ALKMAAR – Supermarktketen Vomar is volledig overgeschakeld op bananen voorzien van het Fairtrade-keurmerk. Om dit onder de aandacht te brengen kosten ze deze week €1,01 per kilo.

'Bij Vomar Voordeelmarkt vindt u alleen nog maar Fairtrade bananen. Bananen van uitstekende kwaliteit waarbij de bananenboeren een gegarandeerde minimumprijs hebben ontvangen voor hun product. Zo kunnen deze boeren in ontwikkelingslanden investeren in betere levens- en werkomstandigheden voor zichzelf en hun gezin', verklaart de keten op de voorkant van zijn weekfolder.

Fairtrade Plus

Supermarktketen Plus stapte begin 2010 over op Fairtrade gecertificeerde bananen. Die formule biedt inmiddels ook onder meer ananassen, peulen, haricots verts en sugar snaps met dat Max Havelaar-keurmerk.

Overstap Coop

Spar verkoopt vanaf juni 2011 in zijn winkels alleen nog bananen met dat keurmerk, terwijl Coop per begin 2012 volledig is overgestapt. Verschillende andere formules bieden de Fairtrade-variant als keuzemogelijkheid.

Reageer op dit artikel