nieuws

Troefmarkt rolt eigen klantenkaart snel uit

Formules

BODEGRAVEN – Troefmarkt komt nog dit voorjaar met een eigen klantenkaart. 'Het is waar dat andere organisaties stoppen met de klantenkaart of die devalueren, maar wij zien juist heel veel voordelen in de Troefmarkt-klantenkaart.'

Dat zegt commercieel directeur Michael van den Hurk van groothandel Van Tol in het vakblad Distrifood. 'Prijsacties kunnen bijvoorbeeld worden veranderd in extra punten. Zo is het een goede vorm van lokale marketing', zegt hij. Troefmarkt Stefan Kremers in het Brabantse Sint Hubert beet de afgelopen zes maanden de spits af met de klantenkaart.

De proef leverde Kremers een omzetplus van 15 procent op. De kaart wordt ingezet als spaarkaart. Van den Hurk: 'Ook Dagwinkels en andere afnemers van onze groothandel kunnen de kaart inzetten. De kaart wordt gekoppeld aan scangegevens.'

Auteur: Joep Meijsen

Reageer op dit artikel