nieuws

Lidl ‘beste koop’ bij groente en fruit

Formules

Lidl ‘beste koop’ bij groente en fruit

DEN HAAG – Lidl heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groente, concludeert de Consumentenbond op basis van een steekproef. Voor fruit is deze verhouding het meest gunstig bij Lidl en collega-discounter Aldi.

De Consumentenbond deed de test bij verschillende groentespeciaalzaken, diverse marktkramen en vestigingen van de supermarktketens Albert Heijn, Lidl, Aldi, Dirk van den Broek, Plus, Jumbo en C1000.

Kwaliteit

Puur kijkend naar de kwaliteit van fruit scoren C1000 en AH Puur & Eerlijk het hoogst. Bij groente is dat Lidl. 'Maar de winkels doen weinig onder voor elkaar, als je kijkt naar de gemiddelde oordelen kijkt voor de kwaliteit van zowel groente als fruit', schrijft de bond in het juli/augustus-nummer van zijn Consumentengids.

Prijzen

Op basis van het samengestelde 'mandje' is Aldi het voordeligst, gevolgd door Lidl en Dirk van de Broek. AH komt in deze steekproef als duurste uit de bus.

Advertenties

Lidl haakt maandag door middel van paginagrote advertenties in verschillende dagbladen in op de publicatie in de Consumentengids.

Reageer op dit artikel