nieuws

Jumbo/C1000: Geen bundeling agf

Formules

Jumbo/C1000: Geen bundeling agf

ZOETERMEER – C1000 en Jumbo zullen de inkoop van groenten en fruit voorlopig niet bundelen in de inkoopcombinatie Bijeen.

Dat zegt financieel directeur Joost Sliepenbeek van C1000 in het Agrarisch Dagblad. Beide formules houden vooralsnog hun eigen toeleveranciers en voeren hun eigen beleid.

Vlees

Volgens Sliepenbeek moeten groente en fruit ook een prominentere rol gaan spelen in het versaanbod van C1000. Nu profileert C1000 zich met name met acties met vlees. De supermarktorganisatie wil de distributie van groenten en fruit zoveel mogelijk buiten de distributiecentra plaats laten vinden. Dat betekent directe levering van leverancier naar winkels.

Seizoen

C1000 wil ook meer seizoensmatig gaan werken bij het aanbieden van groenten en fruit. Er zullen meer producten zijn, die niet het hele jaar verkrijgbaar zijn. Ook wil de formule meer zaken doen met lokale leveranciers door bijvoorbeeld fruitrassen aan te bieden die kenmerkend zijn voor de streek.

Reageer op dit artikel