nieuws

Lidl-kantoor krijgt primeur Philips

Formules

Lidl-kantoor krijgt primeur Philips

HUIZEN – Het nieuwe hoofdkantoor van Lidl in Huizen wordt door Philips zowel binnen als buiten compleet voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Het hoofdkantoor heeft daarmee een primeur en krijgt volgens Philips de meeste duurzame en energiebesparende LED-oplossing ter wereld. Dat meldt de producent van electronica op zijn website. ‘Lidl heeft de afgelopen jaren veel effort gestoken in duurzaam bouwen en energie besparen, mede om de CO2-uitstoot te beperken. Zo verbruikt een gemiddeld Lidl-filiaal al 50 procent minder energie dan een gemiddelde full-service supermarkt in Nederland. Het nieuwe hoofdkantoor van Lidl in Huizen wordt het volgende hoogtepunt van die ambitie’, aldus Philips.

Ervaring

Harm van Oorschot, directeur Centrale Diensten van Lidl, reageert op de website op het initiatief. ‘Door jarenlange ervaring met Philips zijn wij overtuigd van de betrouwbaarheid en kwaliteit. Met name op het gebied van LED-innovatie loopt Philips voorop.’ Bovenop het nieuwe complex wil Lidl ook een vijf meter hoge windmolen plaatsen. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Lidl komt met een oplaadpunt voor elektronische auto’s, bij het dit voorjaar te openen filiaal in Huizen.

Warmtepompen

Ook zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen in het kantoor, die

zorgen voor een efficiënte verwarming en koeling, waardoor onder meer de

restwarmte van het filiaal ingezet gaat worden om het kantoor te

verwarmen. Zonnepanelen nemen een deel van de energievoorziening voor

hun rekening.   

Reageer op dit artikel