nieuws

Primeur Plukon op Industributie-diner

Formules

Primeur Plukon op Industributie-diner

NOORDWIJK AAN ZEE – Albert Heijn, Coca-Cola en Plukon Poultry zijn de grote winnaars van het evenement Industributie van Foodmagazine. Plukon beleefde de primeur door in de nieuwe overall categorie Vers en Private label de trofee in de wacht te slepen.

De trofeeën zijn dinsdagavond uitgereikt tijdens het Industributie-diner in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het was alweer de 24ste editie van dit topevenement in de levensmiddelenbranche. In het achterliggende onderzoek beoordelen retailers en fabrikanten elkaars prestaties op het gebied van de onderlinge samenwerking. In het onderzoek zijn dit jaar voor het eerst de private labelaars in een aparte categorie meegenomen. In Private Label Kruidenierswaren werd Menken Drinks tot de best samenwerkende fabrikant uitgeroepen. Overall ging de prijs in de categorie Vers en Private Label naar Plukon Poultry.

Coca-Cola

De best presterende A-merk fabrikant is volgens retailers opnieuw Coca-Cola. Vorig jaar won de frisdrankgigant de Industributie-trofee ook al. Bijzonder aan de prestatie van Coca-Cola is de extreem hoge score. Coca-Cola krijgt van retailers als gemiddeld oordeel een 8,19. Nooit eerder werd een fabrikant met een cijfer dat boven de 8 ligt beoordeeld. Eveneens was het gat met de nummer twee, dit jaar Heineken, nog nooit zo groot. Heineken ontving een 7,84, een score die overigens in nagenoeg alle voorgaande 24 edities voldoende zou zijn geweest voor de Industributie-trofee.

Albert Heijn

Albert Heijn is volgens de leveranciers evenals in de afgelopen jaren de best presterende retailer. Ook op de aspecten Inkoopmanagement en formulemanagement is de marktleider volgens fabrikanten de beste. Plus doet het volgens de directies van levensmiddelenproducenten het best in category management. Lidl is volgens de industrie de best samenwerkende discounter. Vorig jaar ging die prijs nog naar Aldi. 

Categorie Winnaar
Overall A-merken Coca-Cola
Overall Vers en Private Label Plukon Poultry
Overall Retail Albert Heijn
Zoetwaren en snacks PepsiCo Nederland
Zuivel en kaas FrieslandCampina Dagvers
Dranken Coca-Cola
Diepvries Aviko
Kruidenierswaren overig Douwe Egberts
Drogmetica, schoonmaak, onderhoud Procter&Gamble
Non-food overig Nestlé Purina
Private label Kruidenierswaren Menken Drinks – Refresco
Agf en brood Chiquita
Vlees, vleeswaren, vis, salades, maaltijden Plukon Poultry
Inkoopmanagement Albert Heijn
Category management Plus
Formulemanagement Albert Heijn
Discountranglijst Lidl
Reageer op dit artikel