nieuws

Ook Plus Sterk geeft geld voor blikjes

Formules

Ook Plus Sterk geeft geld voor blikjes

GORINCHEM – Plus Jan Sterk in Gorinchem geeft vanaf 1 december een milieubonus voor lege blikjes en kleine PET-flesjes. Het is de derde supermarkt die op deze manier zwerfafval tegengaat, na Jumbo Heine in Eerbeek en Coop Simonides in Vledder.

De klanten van Plus Sterk kunnen de verpakkingen inleveren in een aangepaste emballageautomaat. Voor elke verpakking ontvangen zij een bonnetje van vijf cent, te besteden als korting op boodschappen bij de supermarkt.

Ervaringen

Bij de twee supermarkten die de blikjes en flesjes al innemen is het systeem succesvol. De Jumbo in Eerbeek verwerkt per dag circa tweeduizend verpakkingen en won hiermee de derde prijs tijdens Duurzame Dinsdag op het Binnenhof in Den Haag. De Coop in Vledder zamelde binnen twee weken na de start achtduizend stuks in.

Automaten

Volgens leverancier Tomra zijn in principe alle 4.200 emballageautomaten geschikt voor het innemen van blikjes en flesjes, naast de bestaande statiegeldflessen.

Reageer op dit artikel