nieuws

Lidl op weg naar tienduizendste filiaal

Formules

Lidl op weg naar tienduizendste filiaal

NECKARSULM – Lidl verwacht in de komende tijd het tienduizendste filiaal in Europa te openen.

De discounter heeft op dit moment meer dan negenduizend Europese vestigingen en 136 distributiecentra.  Later dit jaar verwacht de Schwarz-groep (eigenaar Lidl en Kaufland) de mijlpaal te bereiken, melden diverse Duitse media. Met het huidige winkelaantal heeft Lidl in het afgelopen boekjaar in Europa een omzet gerealiseerd van €42 miljard. €15 miljard kwam binnen dankzij de filialen in Duitsland (in totaal 3300).

Bestaande winkels

De focus van Lidl ligt de komende tijd echter niet op het uitbreiden van het aantal winkels, maar op uitbreiding van bestaande winkels in Europa. Met name in Frankrijk (1600 winkels) wil de formule aan de slag. De komende maanden richt Lidl het vizier ook op Servië en Litouwen. Volgens bronnen zou ook Turkije een optie zijn voor de discounter. 

Brood

Ondertussen is Lidl in Duitsland bezig om door het hele land afbak-afdelingen te introduceren in de winkels.  ‘Onze concurrenten zijn op dat gebied veel verder. Het is voor ons nu ook tijd om te beginnen’, aldus een woordvoerder.  Lidl maakte ook bekend dat de verkoop van diverse groenten sterk is afgenomen door de verhalen rond de Ehec-bacterie. De omzet van augurken, salade en tomaten is de afgelopen tijd bij sommige Duitse filialen met zeventig procent gedaald.

Reageer op dit artikel