nieuws

Dier&Recht dreigt super met rechtszaak

Formules

Dier&Recht dreigt super met rechtszaak

AMSTERDAM – Stichting Dier&Recht eist van andere supermarktketens dat ze net als C1000 en Lidl overstappen op weidemelk.

C1000 en Lidl hebben besloten alleen nog weidemelk in te kopen. De supermarktketens halen de laatste oude verpakkingen deze week uit de schappen. ‘Hopelijk volgen andere supermarkten het goede voorbeeld van beide supers’, zegt directeur Hans Baaij van stichting Dier&Recht in een reactie op de beslissing. Als ze dat niet doen stapt de stichting naar de rechter om dit af te dwingen, kondigt Baaij aan.

Welzijn

Volgens een onderzoek van de stichting gaat het welzijn van koeien er flink op achteruit als ze niet meer in de wei staan. Ook bedrijfseconomisch zouden er volgens Dier&Recht geen redenen zijn om de dieren het hele jaar op stal te houden. Vandaag helpt staatssecretaris van landbouw Henk Bleker mee bij het vervangen van de laatste pakken oude C1000-huismerk zuivel door nieuwe verpakkingen met 100% weidemelk.

Reageer op dit artikel