nieuws

Dagvaarding Dirk rond varkensbeleid

Formules

Dagvaarding Dirk rond varkensbeleid

AMSTERDAM – Dirk van den Broek wordt door de stichtingen Varkens in Nood en Dier & Recht voor de rechter gesleept. Aanleiding is het feit dat de supermarktketen nog steeds vlees van gecastreerde varkens verkoopt.

Naast Dirk is ook snackfabrikant Mora door de twee stichtingen gedagvaard. Volgens de organisaties zijn vrijwel alle supermarkten intussen gestopt met de verkoop van vlees van gecastreerde dieren, maar weigert Dirk deze toezegging te doen. Dit is volgens de dierenclubs onbegrijpelijk omdat er voldoende ongecastreerd varkensvlees beschikbaar is dat vrij is van berengeur.

Gesprek

De stichtingen zeggen herhaaldelijk te hebben geprobeerd in gesprek te komen met Dirk van den Broek en Mora, maar hebben hierop nog geen respons gehad. Daarom nemen ze nu juridische stappen. Als Dirk en Mora niet toegeven, komt de zaak begin 2011 voor de rechter in Amsterdam.

Reageer op dit artikel