nieuws

Albert Heijn wil verder met fietskar

Formules

Albert Heijn wil verder met fietskar

APELDOORN – De test met een fietskar bij een Albert Heijn in Apeldoorn krijgt waarschijnlijk een vervolg.

September vorig jaar begon Albert Heijn bij het AH-filiaal in winkelcentrum de Eglantier met het testen van de zogeheten iShop, een fietskar. Tot en met maart dit jaar waren er vijftig iShops beschikbaar voor particulieren die het wagentje wilden uitproberen. Tegen een borg van 50 euro konden klanten van de Albert Heijn meedoen aan de proef. Uit de proef is gebleken dat gebruikers vaker naar Albert Heijn gaan en ook meer besteden in de supermarkt.

Auto

Volgens woordvoerder Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn wordt door de inzet van de fietskar ook minder vaak de auto gebruikt om de supermarkt te bezoeken. Wanneer Albert Heijn de iShop bij andere winkels gaat introduceren, is op dit moment nog niet duidelijk. ‘We willen er mee verder, maar we bekijken nog hoe we dat gaan doen’, aldus Aspeslagh. De iShop is een product van fietsenfabrikant Gazelle. De fietskar is zo ontwikkeld dat gebruikers hem makkelijk de winkel mee in kunnen nemen. Het karretje heeft een canvas bekleding en kan zo’n dertig tot veertig kilo aan boodschappen vervoeren.

Reageer op dit artikel