nieuws

Spar ziet ruimte voor 50 ‘city stores

Formules

Spar ziet ruimte voor 50 ‘city stores

ZEVENBERGEN – Spar ziet in Nederland ruimte voor vijftig Spar-winkels met het city store-concept. De eerste vernieuwde Spar opent donderdag in hartje Rotterdam.

Spar staakte vorig jaar de uitrol van het Express-format. Desondanks blijft directeur Sjaak Kranendonk een goede toekomst zien voor gemakssupermarkten. De city store – deze interne werknaam komt overigens niet op de gevel van de stadswinkels te staan – zal naast een supermarktassortiment ook verschillende conveniencemodules als verse koffie, sappen, belegde broodjes en meeneemmaaltijden bevatten. ‘In stadscentra heb je buurtbewoners, mensen die er werken en passanten. De verdeling van die groepen over de klantenstroom kan per locatie verschillen en de toepassing van de verschillende modules dus ook’, zegt Kranendonk tegen Distrifood.nl.

Ombouwen
De eerste nieuwe stads-Spar opent donderdag aan de Glashaven in Rotterdam. Daarnaast zullen de Spar Express-winkels in Utrecht en Alkmaar (foto) snel omgaan, vervolgens komt er nog een tweede winkel in Rotterdam. ‘In totaal hebben we al vijftien locaties waar we dit concept gaan uitrollen. Voor heel Nederland zie ik in binnensteden ruimte voor zo’n vijftig van deze Spar-winkels.’

Overnamepad
Recentelijk nam Spar zes Super de Boer-supermarkten over. Dit waren meer buurtsupermarkten. Voor de binnenstedelijke buurtwinkels, zoals Kranendonk ze noemt, gaat het bedrijf op overnamepad. ‘We hebben daarom een nieuwe manager acquisitie aangenomen. Die zal ook proberen om ondernemers van andere formules enthousiast te maken voor de nieuwe Spar-formule.’

 

 

 

Reageer op dit artikel